HR Audit, Transzformáció

A HR Audit célja, hogy az adott munkahelyen feltérképzésre és beazonosításra kerülnek a munkatársak és vezetők kompetenciái, és az értékelésnek köszönhetően iránymutatást nyújtunk a fejlődési lehetőségek tekintetében. A külső tanácsadók által végzett audit eredménye nagyfokú segítséget ad a felsővezetés részére, a hatékonyabb és tudatosabb munkavállalók a vállalat célkitűzéseit a legmagasabb szinten tudják támogatni a későbbiekben.

Az egyedi, speciális az adott szakterületre és munkakörre kialakított interjú technika mellett személyiség, képesség, motivációs teszteket alkalmazunk. A kisebb létszámú csapatok átvilágításától a nagyvállalati méretű szervezetek esetén is gyors határidővel bonyolítjuk le az egyes auditokat.

A munkatársak értékelése mellett kiemelt fókuszt helyezünk azokra az addicionális információkra, melyek a munkatársak/vezetők egyéni megközelítésén és tapasztalatain alapulnak saját szakterületüket érintően.  Az auditokon résztvevők szinte minden esetben megosztják velünk a cég működését befolyásoló pozitív irányú változtatási ötleteiket és egyéni értékelésüket. Olyan nagy értékkel bíró információ birtokába jutunk az esetek többségében, ahol a cégvezetés megismerheti mélyebben a belső működési jellemzőket, a csapatok egymásra hangoltsági fokát. Legyen szó egy működő rendszer még hatékonyabbá tételén, vagy az egyes munkaterületek átalakításán, számtalan értékes javaslat és tanács érkezik ilyenkor a kollégák részéről a felsővezetés irányába. Ezeket az információkat az audit zárását követő értékelő megbeszélésen osztjuk meg a felsővezetéssel. Ennek eredményeképpen az egyéni értékelés és fejlesztési javaslatok mellett, az egyes osztályok, divíziók átalakítására is születhet javaslat az oldalunkról.

A megfelelően megtervezett és professzionálisan irányított HR Transzformáció kulcs a vállalat eredményeit tekintve, rövid határidővel érzékelhető összvállalati szinten, a belső átalakulások a mai gyorsan változó piaci környezetben szinte azonnal érzékelhető pozitív irányú változásokat hoznak létre. A megfelelő szintű motivációt tartjuk az egyéni értékeléseknél a legfontosabbnak, a jól összeállított és kialakított csapatok magas szintű belső erőket tudnak megmozgatni az adott vállalatok működésében.

Kiemelt jelentőségű és fontosságú a változásokat követő Mentoring rendszer felállítása, a belső és külsős tanácsadói rendszer működtetése. Rendszeres értékeléseket tartunk a vállalat vezetésével, hogy az egyes auditok és felmérések eredményei és az elindított fejlesztések és átalakulások milyen változásokat hoztak az egyes szakterületek életében. A tudatosan megtervezett lépéseket és a visszajelzések mérését nagyon fontosnak tartjuk.

Erősségeink

  • Helyzetfüggő értékelési és mérési rendszerek alkalmazása
  • Teljes körű kompetencia mérés, egyéni és csapat fejlesztési tervek meghatározásával
  • Az eredményesebb vállalati működést segítő belső kommunikációs vélemények és információk összegzése
  • A megfelelő és előre megtervezett kommunikáció hangsúlya – professzionális interjú technikák alkalmazása, a belső vállalati brand fejlesztése, megbízható kommunikációs csatorna szerepkör tudatos vállalása
  • A napi gyakorlatban is könnyen megvalósítható akció tervek készítése egyéni és csapat szinten
  • Egyedi mentoring rendszer működtetése