Stress Detox Tréning

A stresszoldás leghatékonyabb módszere

emblema

MIÉRT A LEGKERESETEBB TRÉNING MA A VÁLLALATOK KÖRÉBEN A STRESSZOLDÓ PROGRAM?

KORUNK: ‘A SZORONGÁS KORSZAKA’

stresszkep 01A stressz hatása annak mértéke és tartóssága függvényében érvényesül. Kapcsolódó kutatások szerint agyunk 90 másodpercig tudja következmények nélkül kezelni a stresszt. Ennél hosszabb ideig tartó stresszhatás esetében az idegi kapcsolatok idővel megerősödnek és a stressz állandósul.

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének Munkahelyi Stressz Felmérése szerint a munkatempó áll első helyen a stresszorok között Magyarországon. A 13 ezer válaszadó eredményei alapján második helyre a jelentős mennyiségi elvárás került.

Rengeteg külső tényező gyakorol nyomást ránk. Ilyen stresszor például a felgyorsult idő. A világhálón szörfölünk, határidőre dolgozunk, gyorsétteremben eszünk. A munka mellett otthon is rengeteg mindent kell belesűrítenünk egy-egy napba. Ráadásul jól is kell teljesítenünk, különben – minden azt sugallja – lemaradunk a „nagy versenyben”.

Ez a stressz tartósan fennáll, és gyakran az az érzésünk, hogy az életünket már nem tudjuk irányítani. Állandó stresszben az ember egyre kevésbé képes teljesíteni mind a munkahelyén, mind otthon, és már pihenni sem tud. A stressz újabb stresszt generál és kialakul a stresszspirál.

A problémát tehát nem a stressz okozza hanem az, hogy hosszútávon fennmarad ez az állapot.

A STRESSZ ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

stresszkep 02A stressz nem külső körülmény, hanem az arra adott válaszreakció, amely áthatja a belső állapotunkat és kihat a cselekedeteinkre.

A folyamatos készenlét kimeríti az erőforrás-tartalékokat, felmorzsolja energiáinkat, tönkreteszi kapcsolatainkat, karrierünket, aláássa önbizalmunkat, és romboló hatással van testi és lelki egészségünkre.

Az állandó feszültséget a mindennapok természetes velejárójának tekintjük. A legtöbben azt gondolják, a nehéz pillanatok elmúlnak, az idegeskedést másnapra „kialusszák”. De ez nem így van. A stressz olyan túlzott igénybevétel, amely szervezetünk minden egyes sejtjét érinti.

A STRESS DETOX KURZUS

A stressz 'levezetésének’ számos módja létezik - a különféle technikák azonban jó esetben csupán enyhítik, de nem szűntetik meg magát a stresszt. Ha a megelőzésében és a kezelésében a stresszt csak 'kívülről’ próbáljuk csökkenteni, az nem biztosít tartós eredményt.

Belső nyugalomra és egyensúlyra van szükség ahhoz, hogy ellensúlyozzuk és megelőzzük a káros stessz hatását hozzájárulva ezzel az alkotó erő és az egyéni teljesítmény kiteljesítéséhez és ahhoz, hogy ne csupán túléljük, hanem átéljük és élvezzük az életünk eseményeit, a munkánkat, a kapcsolatainkat.

Ehhez a legfontosabb dologra van a mai világban szükség: a stresszoldás magas szintű ismeretére és alkalmazására.

A Stress Detox Tréning során a stresszt nem kezeljük, hanem annak a gyökerét vesszük célba. Különböző gyakorlatokkal aktiváljuk az agynak azt a részét, amely felelős a tudatos cselekedetekért és a belső nyugalom megtapasztalásáért és megerősítjük azokat az idegi kapcsolódásokat, melyek segítenek abban, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott belső állapotból éljük az életünket. Olyan tudományos háttérre támaszkodó technikákat és ismereteket alkalmazunk melyek az üzleti élet vezető szereplőinek egy újfajta – magasabb szintű működést fog eredményezni. A kreativitás és problémamegoldó készség többszörös mértékben fog megsokszorozódni, új lehetőségek és magas szintű eredmények fogják jellemezni az egyéni működést és életvezetést.

Ezzel párhuzamosan lenyugtatjuk az idegrendszert - ‘méregtelenítjük’ a felhalmozódott múltbeli stressztől. A résztvevők megtanulják, hogy kezeljék időben a stresszt, és hogyan tartsák fent sikerrel a kiegyensúlyozottság belső állapotát.

A tréning előzetes stressz szintet bemérő felméréssel és kapcsolódó egyéni tanácsadással indul, ezt követi a kiscsoportos elméleti és gyakorlati képzést biztosító program.

AMIKOR STRESSZ NEM CSAK TESTI SZINTEN OLDÓDIK, AZ INTELLIGENCIA KIVIRÁGZIK

 • stresszkep 03az egyén alkalmazkodó-, illetve problémamegoldó képessége kiteljesedik, ami lehetővé teszi az új feladatokhoz, és élethelyzetekhez való természetes viszonyulás,
 • a személyi és tárgyi környezetbe való sikeres beilleszkedést és a különböző problémák megoldását,
 • mindez növeli a teljesítményt és a hatékonyságot egyéni és csoport szinten is, erősíti az intuíciót és a kreativitást,
 • emeli az energiaszintet és csökkenti a káros stresszhatásokat.

A tanultak elmélyítését és a fenntartható változás sikerét a programot utánkövető feladatok és tevékenységek biztosítják egyéni és csoport szinten.

A STRESSZ HATÁSA VÁLLALKOZÁSOKRA ÉS SZERVEZETEKRE

stresszkep 04Ha a stressz hatásának vizsgálatáról van szó rendszerint a hangsúly az egyénen van és kevésbé azon, hogy az milyen következémnyekkel jár üzleti téren. Az egyént érintő stressz vállalkozásokra vagy szervezetekre gyakorolt hatása és következménye számos területen jelentkezhet.

A rendszeres távolmaradás, a mentálisan vagy fizikailag kimerült állapotban végzett munka, a rossz egészségi állapot mind olyan tényezők, amelyek jelentősen befolyásolják az üzleti működést a szükséges és megfelelő erőforrások terheltsége, minősége vagy hiánya, illetve más munkatársakra gyakorolt hatása miatt. Mindez biztonsági és egyésszségügyi kockázatot is hordoz.

A fentiek negatívan hatnak a munkahelyi csapatszellemre, csapat-dinamikára és motivációra a stresszben ilyen mértékig érintettek esetében ugyanúgy, mint azoknál a munkatársaknál, akiknek át kell vállalniuk a feladataikat és felelősségi körüket.

Mindezek következményeként csökken a munkavállalói elkötelezettség és nő a szervezetet elhagyó munkatársak pótlására felvett munkerő aránya, amely a munkaerő-felvétel és a képzés idejével és költségeivel terheli az üzleti működést.

stresszkep 05A stressz kedvezőtlenül hat az egyéni termelékenységre és hatékonyságra, amely közvetlen és negatív hatást gyakorol a munkáltató szervezet termelékenységére és hatékonyságára. Ez gyakran az ügyfél- és vásárlói kör és elégedettség sérülésével jár.

Ahol a munkavállalók stresszesek, ott sérül a vállalaton belüli és azon kívüli kommunikáció, ami végső soron kihat a belső és külső kapcsolatok minőségére. Mindez a vállalat vagy a szervezet üzleti és pénzügyi teljesítményének visszaesését eredményezik az értékesítés, a bevételek és a nyereségesség tekintetében.

stresszkep 06

MIBEN MÁS A TALENT TRANSFORMATION STRESS DETOX TRÉNING PROGRAMJA?

 • A leghatékonyabb módszer a stressz okozta kimerültségre, energiahiányra, a különböző életterületeken felmerülő problémákra, káros következmémyekre.
 • A stresszoldó kurzust követően azonnal érezhető eredmény mutatkozik.
 • A tréning tudományos kutatásokra alapoz - bizonyított módszer az egész világon az üzleti életben.
 • Magyarországon csak nálunk elérhető.
 • Komplex méregtelenítés minden szinten: test, elme, tudatosság szintjén.
 • Világhírű trénerek és üzletemberek ajánlásával, akik sikereiket és eredményeiket ennek a módszernek köszönhetik (Tony Robbins, Lewis Howes, Usher, Ari Emanuel, Mike Novogratz, Casey Sheahan, etc.)
 • Otthon végezhető gyakorlatok, rendszeres utánkövetés, on-line fórumok és egyeztetések.
 • Több évtizedes tapasztalat HR/Szervezetfejleszési területen nemzetközi és magyarországi HR Projektek kapcsán.
 • Hiteles, nemzetközi háttérrel rendelkező trénerek, akik ennek a módszernek a segítségével több száz ember életét változtatták meg.