Szakemberek és vezetők kiválasztása

Külsős HR Tanácsadó cégként folyamatosan szembesülünk a vállalatok HR területtel kapcsolatos kérdéseivel, problémáival. A napi szintű kapcsolattartáson keresztül mélyebb ismereteket szerzünk ügyfeleink gondolkodásáról, a vállalati kultúrájuk sajátosságairól, célkitűzéseikről. Hiszünk abban, hogy egy külsős támogatáson keresztül még eredményesebben lehet a megfelelő szakembereket megtalálni az egyes szakterületekre.

A több lépcsős kiválasztási folyamat átfogó képet mutat a pályázói körről, a gondos odafigyelés és szakértelem eredményeképpen teljes körű piaci információkat szolgáltatunk megbízói körünknek. Szoros kapcsolatot ápolunk a felsővezetéssel és a HR vezetőkkel, illetve az egyes üzletágak vezetőivel. Hozzáadott értékként kezeljük azokat a napi szintű információkat, amit az egyes keresések és a piac mozgása alapján érzékelünk, ezeket rendszeresen megosztjuk a projekt résztvevőkkel. Több mint 20 éves szakmai hátterünk során szinte az összes szektorban és iparágban szereztünk referenciákat, több ezer kiválasztási projekt fűződik a cégvezetésének szakmai hátteréhez.

A vállalati hierarchia minden szintjén hasznosítható és alkalmazható a keresési módszerünk, nagy tapasztalattal rendelkezünk emellett nagy létszámú csapatok felépítésében és kiválasztásában.

Erősségeink

  • Folyamatos kommunikáció, visszajelzés
  • A kitűzött célok és a kiválasztással kapcsolatos körülmények körültekintő elemzése és megértése
  • Gyors határidők teljesítése, a minőségi követelmények teljes körű betartásával
  • Projekt alapú gondolkodás, a kiválasztási folyamatokról folyamatos visszacsatolás írásban és szóban
  • Széles körű kiválasztást támogató eszközök használata – tesztek, assessment centerek alkalmazása
  • Talent programok menedzselése, tehetségek beazonosítása, karrierjük nyomon követése

Pozíciók szintjei

Felsővezetők, középvezetők kiválasztása

A direkt keresési módszer alkalmazása során elsősorban a széles körű kapcsolatrendszerünkre alapozva kezdjük meg a kiválasztási projekt munkát. Ajánlások és referenciák alapján közelítjük meg azt a vezetői kört, akinek a szakmai háttere illeszthető a betöltendő pozícióhoz. Átfogó piaci elemzés egészíti ki minden esetben a munkánkat, megbízóink rálátást kapnak az adott területen dolgozó vezetők motivációjáról, helyzetéről, a szektor specifikus jellemzőkről.

Szakértők, kulcsemberek kiválasztása

Ezen a szinten is sok esetben a direkt keresési módszerünk a leghatékonyabb mivel úgy gondoljuk a hirdetések nagyon ritkán érnek el ma már gyors eredményeket. Nem teszünk különbséget a vezetői kiválasztások és szakértői szintek között, hiszen minden pozíció esetében fontos a körültekintő és igényes kiválasztási megközelítés. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot a jó háttérrel rendelkező munkatársakkal, akik bejelentkeznek hozzánk, figyeljük a tehetségek karrierjének alakulását. A talentek beazonosítása és a folyamatos kommunikáció nagyban segíti munkánkat, megbízóink részére is jó alapot ad mind az utánpótlás mind a későbbi vezetők kiválasztási folyamata során. Az adatbázis építés helyett egy tehetségekből és jó szakemberekből álló körrel tartjuk rendszeresen a kapcsolatot, fórumokon való részvételünk és az egyéni/csoportos fejlesztési lehetőségeink is támogatják ezt a fontos alappillérét HR tanácsadói munkánknak.