Vezetőink

Mezo Andrea

Mező Andrea

Ügyvezető igazgató

Az elmúlt 25 évben külsős HR tanácsadóként szereztem átfogó szakmai tapasztalatot magyarországi és nemzetközi vonalon egyaránt. A fejvadász piac fejlődésénél részt vehettem a kezdetekben a jónevű, multinacionális cégek építkezési fázisaiban, a nagy létszámú keresési projektek után az évek során egyre jobban a közép és felsővezetői körre fókuszáltam és dolgoztam érdekes, összetett és kihívást jelentő HR projektekben.
A direkt keresési módszert alkalmazva kulcsemberek és vezetők kiválasztását menedzseltem illetve támogattam a különböző vállalatok HR Igazgatóit, felsővezetőit, az egyes cégek tulajdonosi körét. A 2000-es évektől számos átalakítási, fejlesztési és audit projektben vettem részt, nagyvállalatok HR átalakítási folyamataiban vállaltam kulcsszerepet. Széles körű iparági ismeretem egy idő után egyre nagyobb rálátást és magabiztosságot adtak az új területek és kihívások megtalálásában is.
Több mint 15 éve dolgozom vezetőként, hiszek a folyamatos tudás megosztásban és az összetartó, dinamikus csapat működésében. Munkatársaimmal szoros és nyílt kapcsolatot ápolok, támogatom őket a fejlődésben és az egyéni céljaik megvalósításában. A napi vezetői feladataim mellett kiemelt figyelmet fordítok önmagam folyamatos fejlesztésére, a Talent Recruitment vezetői munkái mellett az egyéni és csoportos tréningek vezetése ad még nagy örömet és önmegvalósítási lehetőséget számomra. Hiszek a munka és magánélet egyensúlyában, a megfelelő szintű önismeretet elengedhetetlennek tartom, életem egyik legfontosabb küldetésének a családom boldogságának biztosítása mellett az emberek teljesebb és harmónikusabb életének a támogatását tartom.


Papp Emma

Papp Emma

Kiválasztási és kutatási vezető

Szakmai pályafutásom 2000-ben kezdődött, közel 15 évet töltöttem el a versenyszférában közép és felsővezetőként, ahol a kiválasztás és az emberekkel való közvetlen kapcsolat mindig a munkám része volt és kiemelkedően eredményes projekteteket tudtam támogatni. Fontos számomra, hogy olyan értéket tudjak közvetíteni, ami emberek életét teljesebbé teheti.
Legnagyobb eredményemnek azt tekintem amikor hozzájárulhatok mások sikereihez. A kutatási folyamat első lépései ezért mindig kiemelten fontosak számomra, hiszen ezen a ponton nagyon sok múlik, ami elvezet a kulcsfontosságú minőségi végeredmény eléréséhez. Szerencsésnek érzem magam, mert mindig olyan emberekkel kerülök kapcsolatba a különböző projektek kapcsán, akik mindannyian rendkívül értékesek. A jól hangolt, átgondolt közös munka során Megbízóink és a jelölti körünk is magas szintű támogatást kap a jó eredmények elérésének érdekében.
A kiválasztási projektek során gyors, hatékony és alapos kutatást végzünk a csapatommal, amire nagyon büszke vagyok. Azt gondolom, akkor lehet a piacon egyedi szolgáltatást nyújtani, ha a munka 100%-os elvégzése mellett egyedi minőséget is biztosítunk, ami számomra kulcsfontosságú minden projekt, megbízás, HR Audit, egyéni coaching esetében.